Mondzorg Oost

Menu

Meer weten?

tijdelijke toeslag meerkosten corona

 
 
 
Mondzorgverleners mogen vanaf 1 augustus een toeslag van € 4,26 per patiënt in rekening brengen als tegemoetkoming voor extra kosten door de corona-uitbraak. Dat heeft de NZa woensdag 29 juli bekend gemaakt.
 

De toeslag is een tegemoetkoming van sterk gestegen kosten die samenhangen met de zorg van individuele patiënten, zoals triage, inkoop materialen en (extra) persoonlijke beschermingsmiddelen. Mondzorgverleners kunnen deze kosten compenseren door per patiënt de prestatie ‘toeslag extra kosten SARS-CoV-2’ te declareren. Voor tandheelkundige zorg geldt code C88 en voor orthodontische zorg de code F902. De prestaties zijn van kracht vanaf 1 augustus tot 1 november 2020.
 
Declaratie toeslag 1 keer per dag, ongeacht aantal afspraken
De toeslag mag per patiënt per zitting worden gedeclareerd. Dit geldt echter niet als de patiënt op dezelfde dag 2 afspraken heeft binnen dezelfde praktijk. Bijvoorbeeld als een patiënt na een afspraak bij de tandarts ook nog een behandeling ondergaat bij de mondhygiënist. De toeslag mag dan maar één keer gedeclareerd worden. 


 Als u een mondzorgverzekering heeft, wordt deze toeslag door uw ziektekostenverzekeraar vergoed.
 
Vergoeding toeslag bij kinderen tot 18 jaar
Alle mondzorg (behalve orthodontie, kroon- en brugwerk) voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering, zo ook de code C88. Omdat de code F902 bedoeld is als toeslag bij orthodontische behandelingen, zal deze alleen vergoed worden als er sprake is van een aanvullende tandartsverzekering met een module orthodontie.
 

 
De prestatie is van kracht van 1 augustus 2020 tot 1 november 2020. Het is de bedoeling dat mondzorgpraktijken deze periode gebruiken om hun werkwijzen zo in te richten dat de toeslag na deze periode niet langer noodzakelijk is. Voor 1 november evalueert de NZa met de Mondzorgalliantie of de toeslag moet blijven bestaan én of het tarief dan nog passend is. 
 
 

facturen

 

Wij versturen onze nota's tegenwoordig zelf. We vinden namelijk dat zorgvuldig en servicegericht declareren van groot belang is. Na uw bezoek controleren wij of uw zorgverzekering de behandeling vergoedt. Indien uw zorgverzekeraar een deel of de gehele behandeling niet vergoedt, dan ontvangt u van ons een nota. Gewoon met Mondzorg Oost erboven. Dit gaat nu PER MAIL. De IDEAL link maakt het betalen voor u gemakkelijk en voorkomt foutjes.

 

Wilt u de nota op papier, dat kan. Vraag er even naar. Uiteraard kunnen en willen we alles vooraf begroten. Geen verrassingen dus.  NOTA'S OVER EEN BEHANDELING VAN VOOR 1-1-2020 zullen nog door Famed worden afgehandeld.

 

 

 

Alles over het gebit

 

 

Op verschillende websites is goede informatie te vinden over je gebit.

Kijk eens op www.allesoverhetgebit.nl of www.ivorenkruis.nl

De nieuwe consumentensite www.mondzorgkosten.nl kan u alles laten zien over codes, procedures en meer.

 

 

verzekeren

 

In de verplichte basiszorgverzekering geldt een eigen risico en eigen bijdrage. Zorg voor kinderen tot 18 jaar en de volledige gebitsprothese zijn grotendeels in de basis verzekerd. Voor overige mondzorgverrichtingen draagt u zelf de kosten of kunt u zich aanvullend verzekeren.Op de website www.vergelijkmondzorg kunt je alles vinden om een goede keuze te kunnen maken.

 

Op deze sites zul je veelal vinden wat je zoekt. Voor verdere vragen staan we je graag te woord op 024 - 329 42 38

 

tarieven

 

Je mag niet voor verrassingen komen te staan. Behandelingen die meer kosten dan 250 euro zullen we je altijd alles wat voorzien kan zijn begroten. Ook kun je altijd vooraf naar de kosten informeren. We werken met een ingenieus systeem; Zorgsom. Samen kunnen we informeren bij je verzekeraar of een behandeling (gedeeltelijk) wordt vergoed. Wel blijf je altijd zelf verantwoordelijk voor de uiteindelijke betaling van de geleverde zorg.

We werken met een zogenaamde prestatielijst van de Nederlandse Zorgautoriteit.  Alle maximumtarieven staan in de beschikking op de NZa site.  https://www.nza.nl

Voor tandtechnisch werk geldt de zogenaamde 1 op 1 regel. U kunt de inkoop zien en alleen dit mogen wij in rekening brengen. We zetten er dus niets bovenop. Kosten voor failures, garantie en voorfinanciering is dus een service vanuit ons.

 

 

standaardprijslijst techniek

 

 

Inderdaad, tandtechniek. Het gedeelte wat gerekent wordt voor de gebruikte materialen. Op maat gemaakt. Speciaal voor jou. Topkwaliteit. Technisch. Dus ook lastig op een website duidelijk te maken. 

We leggen het graag persoonlijk aan je uit en helpen kiezen.

 

richtprijzen materiaal

 

 

Een klein voorbeeld met richtprijzen. Het gaat hier dus uitsluitend om de inkoop materiaal zonder procedure:

Bovenframe kiezen 1-4 elementen  460,-

Bovenframe kiezen 5 - 13 elementen  500,-

Bovenframe tanden en / of kiezen 1 -4 elementen  440,-

Bovenframe tanden en / of kiezen 5 - 13 elementen  540,-

Onderframe kiezen 1 - 4 elementen  420,-

Onderframe kiezen 5 - 13 elementen  485,-

Onderframe tanden en / of kiezen 1 - 4 elementen  400,-

Onderframe tanden en / of kiezen 5 - 13 elementen 510,-

Partiële prothese 1 - 4 elementen  190,-

Partiële prothese 5 - 13 elementen  300,-

VP bovenkaak of onderkaak  300,-

VP bovenkaak en onderkaak  550,-

Noodprothese per kaak  350,-

Rebase per kaak  90,-

Gipsmodellen  15,-

Splint  179,-

VPi OK + Mesostructuur  990,-

VPimp BK + VPimp OK + Mesostructuur  1300,-

Rebase VPimp J70  325,-

Kroon Full zirc 170,-

Esthetische kroon zirkoniumoxide 250,-

Edel metaal kroon op gewicht.